четвъртък, 4 юни 2009 г.

Питката на Танита

С право мога да се нарека последовател на Танита в правенето на питки,след като в рамките на 5 дни направих три питки по нейната уникална,универсална и безпогрешна рецепта.
Последната дори стана най-бухнала,но не успях да я снимам.



Продукти:
  • 300мл мляко(може половината да е мляко половината вода)
  • 1 яйце+1белтък(жълтъка за намазване)
  • 4 ч.ч. брашно
  • 1ч.л.сол
  • 1с.л. захар
  • 1с.л.суха мая
  • 1с.л.олио
Приготвяне:
От продуктите замесих тесто в машината за хляб и го оставих да втаса там.След като я изключих оставих тестото още 20-на мин.и то изпълни цялата купа.Премесих за кратко и оформих питката,след което я оставих да втаса докато изпълни тавата.Намазах я с жълтък и я изпекох при 190 градуса до готовност.