вторник, 26 януари 2010 г.

Награди,награди....

Благодаря на di ani за хубавите награди.
От своя страна ги предавам на Люба, pep-4o,Силвия, Латинка,Илиана,Berina.
***




***



***



***




***

***

неделя, 17 януари 2010 г.

Гъбки със синьо сирене


Продукти:
  • 12 големи гъбки
  • 5-6 с.л.синьо серене
  • 3с.л. бяло саламурено сирене
  • 1 яйце
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • 1 щипка чубрица
  • парченца кашкавал
Приготвяне:
Измиват се гъбките и се отстраняват пънчетата.4 пънчета се нарязват на дребни кубчета.Към тях се прибавят настърганите на ренде сирена,подправките и всичко се обърква с яйцето.Пълнят се гъбите със сместа и се пекат при 200 градуса за около 30мин.
10 мин. преди края на печенето върху всяка гъбка се поставя парченце кашкавал .

Към подправките може да се включи скилидка чесън пресован или нарязан на ситничко.

неделя, 3 януари 2010 г.

Френска салата с цвекло



До скоро не можех да си представя ,че червеното цвекло може да присъства на моята трапеза ,но никога не се знае до като не се опита.
Продукти:
  • 2 глави червено цвекло
  • 5 картофа
  • 2-3 моркова
  • 1 буркан кисели краставички
  • 2 кутийки майонеза
  • сол на вкус
Приготвяне:
Червеното цвекло ,морковите и картофите се сваряват и нарязват на кубчета.Червеното цвекло е с по-продължително варене-при мен -30мин.Киселите краставички също се нарязват .Всичко се обърква с майонезата,прибавя се и малко от марината на киселите. краставички