понеделник, 17 май 2010 г.

Ориз със средиземноморски привкус


Продукти:
  • 2-3 стръка пресен лук
  • 2 скилидки чесън
  • 2 средни по големина тиквички
  • 1 ч.ч. ориз
  • 4-5 с.л. зехтин
  • сол,копър,магданоз
  • 1/2 чаша дребни маслини
Приготвяне:
Задушаваме нарязания лук и чесън с 1/2 ч.ч. вода.Добавяме тиквичките нарязани на кубчета и продължаваме задушаването до омекването им.Слагаме ориза,позапържваме го и добавяме 3 1/2ч.ч. вода.Посоляваме и варим до готовност на ориза.Пет мин. преди да отстраним от котлона прибавяме подправките и маслинките.
Може да се гарнира с кисело мляко.