неделя, 23 ноември 2008 г.

Риба пангасиус


След голямо ровичкане из форумите за сполучлива ре
цепта за тази риба ето какво включих от подправките:
за марината:


  • сока от 1/2 лимон

  • горчица-1-2 ч.л.

  • копър 1/2 връзка/при мен замразен/

  • сол и черен пипер на вкус

Смесих всичко,намазах рибката и я оставих за 2-3 часа на студено.След това я пъхнах в найлонов плик и я пекох около 30 минути.Соса ,който се отдели сгъстих отделно с брашно.А рибата ,вече без найлон,запекох на грил за 10 минутки.


6 коментара:

  1. Мдаа, ще я опитам тази рецептичка. Звучи много вкусно. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Пангасиуса става много вкусени когато върху фолио за печене се сложи парче , което пък предварително е овкусено с масло, сух чесън, една идея сол и малко тънко резенче лимон.Загъват се с въпросното фолио парчетата и се пекат на скара 10-15 мин и за всяка страна с постоянно обръщане..Пробвай така:)Поздрави:)

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря за идеята.Вече пробвах нещо подобно-с резени лимон и риган,но все не остава време да я публикувам.Поздрави :)

    ОтговорИзтриване
  4. Аз я опитах тази рецепта и направо си облизах пръстите. Много е вкусно!

    ОтговорИзтриване
  5. Не съм добра готвачка... Онзи ден реших да купя от тази риба и вчера цял ден се рових за рецепти, а ето какво открих и май ще я изхвърля :( http://www.dietmindspirit.org/2008/01/30/why-you-shouldnt-eat-this-fish-pangas-pangasius-vietnamese-river-cobbler-white-catfish-gray-sole/
    звучи ужасно, иначе много ми допадна тази рецепта, но сега се чудя да давам ли тази риба на децата?? Малката е на 2 годинки...

    ОтговорИзтриване
  6. Сега сложих рибките да се пекат, надявам се да стане добре!

    ОтговорИзтриване