Продукти:
- 1 глава лук
- 2 моркова
- 3-4 картофа
- 1/2 зелка
- 1/2 бутилка доматен сок
- 1 глава червено цвекло
- 5-6 с.л.олио
- сол,магданоз,лимонов сок-2 с.л.
В тенджерка с вряща вода се слагат всички продукти предварително нарязани.Цвеклото се сварява и настъргва.Прибавя се на края заедно с подправките.
не съм пробвала никога, но звучи интересно и много вкусно, задължително ще го приготвя, поздрави и мерси за всички тези вкусотии
ОтговорИзтриванеТази супа толкова много ми липсва, че не знам дали няма да се реша най-накрая да я пробвам и аз да я сготвя. Въпреки, че има варианти да е като супа и ястие. Не съм много сигурна.
ОтговорИзтриванеДобре е ,че има и специално отделени вегетериански рецепти. Понякога е добре да хапнем и нещо по леко, за да ни почине организма от тази по трудна обработка на месата, които ядем. Сега в този летен сезон този Борш ми се вижда фантастичен.Червеното цвекло има по специфичен вкус и не е за всеки, но пък е страшно полезен. В комбинация с морковите ще стане идеален вкус. Пила съм такъв коктейл и останах доста приятно изненадана.Ще очаквам и други предложения в сайта, много благодаря.
ОтговорИзтриванеВ червеното цвекло има страшно полезни вещества, дори за тези , които страдат от гуша е желателно да си вземат цвеклото и като ябълка да го ядът по няколко на ден в продължение на 1-2 седмици и силно успокоявало. Или поне така съм чела и знам от специализирани лекари , но може би на всеки организъм действа по различен начин. Благодаря за тази рецепта, хареса ми супата, изглежда и доста свежа и с разкошен цвят,който само цвеклото може да издокара.А и се приготвя доста бързо!
ОтговорИзтриванеГери, как така цвеклото се сварява и настъргва, а на снимката е на парченца? Кое от двете не е истинско? Рецептата или снимката не е твоя?
ОтговорИзтриванеЗдравей Валентина!Това на снимката са картофите,които са се оцветили от цвеклото.
ОтговорИзтриване