Продукти:
- пилешки гърди
- халуми
- сушени домати
- сирене "филаделфия"
- марулени листа
- сол
- черен пипер
- листенца розмарин
В пилешката гърдичка се прави прорез(джоб) с остър нож.В него се слага две-три лъжички сирене "филаделфия",няколко парченца халуми и сушени домати,предварително накиснати в топла вода и нарязани на малки кубчета.Месото се посолява и поръсва с черен пипер ,слагат се и листенца розмарин.
Накрая се овива и в домакинско фолио като хубаво се пристяга.
Така приготвените бохчички се варят около 20-30мин.Изваждат охладят се леко,отстранява се свежото домакинското фолио и се нарязва диагонално като ветрилце.
Залива се от сос приготвен от течна готварска сметана ,настърган кашкавал и гъбен сос.Всичко се загрява и бърка до разтопяване и втечняване на кашкавала.
Много хубави рулца, Гури!
ОтговорИзтриванеИ чудесна идея да се свари така, с фолиото.
Ще се възползвам още тази седмица, благодаря за предложението :))
Поздрави и хубав неделен ден!
Гери, много вкусни ролца, а дали може да се изпекат с алуминиево фолио?
ОтговорИзтриванеИ да не забравя - намини в моя блог, имам нещо за теб :)
Маги ,и аз това попитах жената която ми даде рецептата ,но тя каза ,че така ги приготвят в Кипър и не знае.Може би трябва да се пробва-звучи ми логично.
ОтговорИзтриванеПриказно изглежда! Ще се възползвам от рецептата.
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Супер идея за фолиото! Спечели ме :)
ОтговорИзтриванеЧудесна идея, изглежда невероятно вкусно! Хубав ден! :)
ОтговорИзтриванеИнтересно предложение..."Така приготвено пилешкото месце се овива в марулено листо ,което може да се попари с гореща вода,за да се работи по лесно. Желателно е също така да се отреже централната жилка на листото." определено ми хвана окото и силно ме заинтригува. Изглежда страхотно , само от гледане и ми се дояде, поздравления за рецептата и благодаря, че я споделихте с нас. Днес за вечеря може да се опитам да го направя стига да видя какво точно е халуми, понеже признавам си нямам никаква представа.
ОтговорИзтриванеSuper ideia.
ОтговорИзтриванеМного добре изглеждат тези твои рулца, браво:)
ОтговорИзтриванеРецептата е наистина е страхотна, както и всички останали във блога! Поздравления :)
ОтговорИзтриване