петък, 26 февруари 2010 г.

Гофрети


Продукти:
  • 5 яйца
  • 1 кофичка кисело мляко
  • 1/2 кофичка захар
  • 2 кофички брашно
  • 1ч.л. сода за хляб
  • 1/2 ч.ч.олио
  • 1 ванилия
Приготвяне:
Всички продукти се разбиват.С черпак се взима от сместа и се изсипва в уреда за гофрети.Пекат се около 4мин.всяка.Слагат се в чиния и се захлупват с друга,за да се задушат.Могат да се намажат със сладко по желание ,но и без нищо пак се хапват.
Не съм пробвала да ги направя без захар ,за да се гарнират със солена плънка,но стават изключително меки и вкусни.

8 коментара:

  1. Браво! Изглеждат много вкусни, а предполагам, че и в действителност е така!

    Обожавам ги със сладко от малини.
    Поздрави и весел уикенд!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесно предложение, Гери.
    Честит 1 март!
    Много усмивки и пролетно настроение,Диана

    ОтговорИзтриване
  3. Честита баба Марта!
    Да сте бели и червени, весели и засмени!
    Живи и здрави бъдете!

    Поздрави и ми се губиш нещо...

    ОтговорИзтриване
  4. Изглеждат много вкусни.

    ОтговорИзтриване
  5. И на мен ми изглеждат вкусни!
    Аз обаче ги предпочитам с течен шоколад и сметана и плодове за гарнитура.
    А може и с боровинково или капиново сладко....
    P.S
    Този вариант с киселото мляко, обаче не го знаех...

    ОтговорИзтриване
  6. Много хубава рецепта! Браво! Получиха се леко жилави и много меки. От сместта общо 14 бр. квадратни гофрети. Не очаквах да намеря вкусна рецепта за гофрети с кисело мляко, но уви. Поздравления от мен и съпруга ми.
    Борислава

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен1 май 2011 г., 9:07

    Уникално вкусни са и ги направих като сандвичи. Отрязох сърчицата които се получават от гофретника и ги слепих с малиново сладко,зашото като Kemerova и аз ги обожавам така.

    Поздрави : Дени :)

    ОтговорИзтриване
  8. Страхотни са,а като замениш захарта със сирене стават и солени.Поздравления за рецептата :)

    ОтговорИзтриване