събота, 25 септември 2010 г.

Мусака с тиквички


Е,верно е,че обичам бързите и лесни гозбички,но тази не е от тях.За това пък е много вкусна и си заслужава врътнята.

Продукти:
  • 500 гр. кайма
  • 1-2 скилидки чесън
  • 1глава лук
  • 5 моркова
  • 200 гр.гъби
  • 1 кг.тиквички
  • 5 домата
  • сол
  • червен и черен пипер
  • магданоз
Приготвяне:
Тиквичките се нарязват,посоляват и след 20 мин. отцеждат.Изпържват се леко от двете страни.Морковите се нарязват на кубчета или колелца и се задушават с лука и чесъна.Добавя се каймата и предварително запържените гъби.
В тавичка се подреждат ред тикви,ред плънка,ред домати нарязани на колелца до изчерпване на продуктите.Запича се за 15-20 мин и се залива със смес от 450 гр. кисело мляко,2 яйца и 5с.л.брашно.Връща се във фурната за още 10мин.на горен грил.
Мусаката може да се приготви и с патладжани.

3 коментара:

  1. Гери,
    Много апетитно и вкусно изглежда това сочно парченце мусака -
    понякога наистина "врътнята" си заслужава.
    Поздрав и усмихната есен, Диана

    ОтговорИзтриване
  2. Радвам се ,че се отби Диана! :-))

    ОтговорИзтриване
  3. Само като го гледам ми се дояжда ... стрхотно изпълнение

    ОтговорИзтриване