четвъртък, 30 декември 2010 г.

Задушени,пикантни картофки


Идеята се породи от четенето на различни рецепти и е сбор от всички тях.

Продукти:
  • 5-6 средни картофа
  • 2с.л. олио
  • 2с.л.масло
  • по щипка черен пипер,къри,кимион,чубрица,гьозум
  • 1ч.л.червен пипер
  • 1ч.л.сол
Приготвяне:

Нарязваме картофите и ги пускаме в сгорещената мазнина.Изчакваме няколко минути ,разбъркваме и добавяме топла вода ,толкова колкото да покрие картофа.Захлупваме с капак и 5 мин. преди да изключим котлона прибавяме подправките.

6 коментара:

  1. Гери,
    много ароматни картофки. Супер изглеждат :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Прекрасна колекция рецепти, подходящи и за пости!

      Изтриване
  2. Който е създал картофа е направил изключително велико нещо в кулинарията. С картофи може да се направи всичко, вкъщи няма ден без картофи, дали на супа или запечени, пържени, варени, всякакви и стават идеални. Отделно са и много полезни. Тази рецепта много ми допадна и по късно мисля, да я направя за вечеря с таратор, леко и свежо точно за лятото рецепта.Не съм опитвала да слагам картофите в сгорещената мазнина и след това да слагаме вода, звучи интересно. Определено ще опитам,благодаря за рецептата и ще очакваме и други предолжения.

    ОтговорИзтриване
  3. Само трябва да внимаваме при нарязването на картофите и най вече когато ги пускаме в сгорещената мазнина.Да не се получи едно леко подхвърляне и те да пръскат като падат в мазнината и да се изгорим.По този начин не съм ги приготвяла честно казано, а много обичам картофи.Сигурна съм, че ще станат ужасно вкусни и няма да остане и един картоф не изяден.Благодаря и за хубава снимка.Сега преписвам рецептата и за вечеря ще я опитам .Идеалната гарнитура за едно пилешко със сметана и картофи...какво ще кажете?

    ОтговорИзтриване
  4. Просто обожавам картофи и бих казала, че колекционирам рецепти за приготвянето им, а тази определено ще отиде в колекцията ми!

    ОтговорИзтриване