понеделник, 27 февруари 2012 г.

Борш


Продукти:
  • 1 глава лук
  • 2 моркова
  • 3-4 картофа
  • 1/2 зелка
  • 1/2 бутилка доматен сок
  • 1 глава червено цвекло
  • 5-6 с.л.олио
  • сол,магданоз,лимонов сок-2 с.л.
Приготвяне:

В тенджерка с вряща вода се слагат всички продукти предварително нарязани.Цвеклото се сварява и настъргва.Прибавя се на края заедно с подправките.

6 коментара:

  1. не съм пробвала никога, но звучи интересно и много вкусно, задължително ще го приготвя, поздрави и мерси за всички тези вкусотии

    ОтговорИзтриване
  2. Тази супа толкова много ми липсва, че не знам дали няма да се реша най-накрая да я пробвам и аз да я сготвя. Въпреки, че има варианти да е като супа и ястие. Не съм много сигурна.

    ОтговорИзтриване
  3. Добре е ,че има и специално отделени вегетериански рецепти. Понякога е добре да хапнем и нещо по леко, за да ни почине организма от тази по трудна обработка на месата, които ядем. Сега в този летен сезон този Борш ми се вижда фантастичен.Червеното цвекло има по специфичен вкус и не е за всеки, но пък е страшно полезен. В комбинация с морковите ще стане идеален вкус. Пила съм такъв коктейл и останах доста приятно изненадана.Ще очаквам и други предложения в сайта, много благодаря.

    ОтговорИзтриване
  4. В червеното цвекло има страшно полезни вещества, дори за тези , които страдат от гуша е желателно да си вземат цвеклото и като ябълка да го ядът по няколко на ден в продължение на 1-2 седмици и силно успокоявало. Или поне така съм чела и знам от специализирани лекари , но може би на всеки организъм действа по различен начин. Благодаря за тази рецепта, хареса ми супата, изглежда и доста свежа и с разкошен цвят,който само цвеклото може да издокара.А и се приготвя доста бързо!

    ОтговорИзтриване
  5. Гери, как така цвеклото се сварява и настъргва, а на снимката е на парченца? Кое от двете не е истинско? Рецептата или снимката не е твоя?

    ОтговорИзтриване
  6. Здравей Валентина!Това на снимката са картофите,които са се оцветили от цвеклото.

    ОтговорИзтриване