събота, 21 април 2012 г.

Пролетен джоб




Продукти:
  • пилешки гърди
  • халуми
  • сушени домати
  • сирене "филаделфия"
  • марулени листа
  • сол
  • черен пипер
  • листенца розмарин
Приготвяне:
В пилешката гърдичка се прави прорез(джоб) с остър нож.В него се слага две-три лъжички сирене "филаделфия",няколко парченца халуми и сушени домати,предварително накиснати в топла вода и нарязани на малки кубчета.Месото се посолява и поръсва с черен пипер ,слагат се и листенца розмарин.




 Така приготвено пилешкото месце се овива в марулено листо ,което може да се попари с гореща вода,за да се работи по лесно. Желателно е също така да се отреже централната жилка на листото.
 Накрая се овива и в домакинско фолио като хубаво се пристяга.
Така приготвените бохчички се варят около 20-30мин.Изваждат  охладят се леко,отстранява се свежото домакинското фолио и се нарязва диагонално като ветрилце.
Залива се от сос приготвен от течна готварска сметана ,настърган кашкавал и гъбен сос.Всичко се загрява и бърка до разтопяване и втечняване на кашкавала.

10 коментара:

  1. Много хубави рулца, Гури!
    И чудесна идея да се свари така, с фолиото.
    Ще се възползвам още тази седмица, благодаря за предложението :))
    Поздрави и хубав неделен ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Гери, много вкусни ролца, а дали може да се изпекат с алуминиево фолио?
    И да не забравя - намини в моя блог, имам нещо за теб :)

    ОтговорИзтриване
  3. Маги ,и аз това попитах жената която ми даде рецептата ,но тя каза ,че така ги приготвят в Кипър и не знае.Може би трябва да се пробва-звучи ми логично.

    ОтговорИзтриване
  4. Приказно изглежда! Ще се възползвам от рецептата.
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  5. Супер идея за фолиото! Спечели ме :)

    ОтговорИзтриване
  6. Чудесна идея, изглежда невероятно вкусно! Хубав ден! :)

    ОтговорИзтриване
  7. Интересно предложение..."Така приготвено пилешкото месце се овива в марулено листо ,което може да се попари с гореща вода,за да се работи по лесно. Желателно е също така да се отреже централната жилка на листото." определено ми хвана окото и силно ме заинтригува. Изглежда страхотно , само от гледане и ми се дояде, поздравления за рецептата и благодаря, че я споделихте с нас. Днес за вечеря може да се опитам да го направя стига да видя какво точно е халуми, понеже признавам си нямам никаква представа.

    ОтговорИзтриване
  8. Много добре изглеждат тези твои рулца, браво:)

    ОтговорИзтриване
  9. Рецептата е наистина е страхотна, както и всички останали във блога! Поздравления :)

    ОтговорИзтриване