неделя, 15 февруари 2009 г.

Заешко с червено вино и сметана


Рецептата е по подобие на рецепта на щъркелово гнездо.

Продукти:

  • 1/2 заек
  • 1 глава лук
  • 1-2 моркова
  • 250гр.гъби
  • 2ск.чесън
  • 100мл.червено вино
  • 200гр.заквасена сметана
  • 2ч.л.червено вино
  • сол,черен пипер

Приготвяне:

Заека нарязваме на парчета и запържваме от всички страни.Изваждаме го .Задушаваме лука,морковите ,чесъна нарязан на ситно и гъбите около 15 мин.Слагаме червения пипер.Сипваме виното и след като поизври добавяме сметаната.Накрая подправяме със сол , черен пипер и добавям 1ч.ч.топла вода.Месото поставих в йена глас тенджерка и залях със сместа.Пече се при 200градуса около 1час.

3 коментара:

  1. Интересна и разнообразно рецепта - благодаря! От къде купувате заешкото?

    ОтговорИзтриване
  2. Радвам се ,че Ви е харесала!Заешкото е домашно ,но предполагам,че може да го намерите в големите хипермаркети.

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ти за рецептата с червено вино и сметана. Заешкото до колкото знам се готви трудно. Преди години чичо ми гледаше зайци и ни беше дал 2-3. Аз се пробвах да сготвя нещо като яхния, но е стана. Стана леко блуткаво и много жилаво. Незнам само дали беше жилаво, защото са домашни и се движат много повече или не съм успяла да го сготвя добре. До колкото знам трябват и доста подправки за заешкото. Иначе заешко месо има в почти всеки супермаркет вече.

    ОтговорИзтриване