Това е агнешкото ,което направих за Великден.По-ароматно и богато на вкусове агнешко не бях яла.Рецептата взех от тук.
Продукти:
- 1 агнешка плешка
- По 1 щипка джоджен и мащерка
- 2стръка пресен лук
- 2стръка пресен чесън
- 10 гр.черен пипер
- 10 гр.червен пипер
- 7 скилидки чесън
- 1 глава стар лук
- 2 моркова
- 1 обелен на резени лимон
- 5 стръка пресен джоджен
- 1/2 връзка магданоз
- сол
За марината:
- 300мл.бира
- 300мл.вода
- 100гр.мед
- 1ч.ч.олио
Приготвяне:
Нарязах плешката на порции и всяка натрих със сол,черен и червен пипер,сух джоджен и мащерка.Поставих в намаслена тава.Нарязах зеленчуците и ги поставих около и върху месото.Смесих продуктите за марината и залях всичко.Покрих тавата с фолио и пекох при 200градуса около 2 часа.
Браво! Аз пък ще я пробвам тази рецептичка за Гергьовден!:)
ОтговорИзтриване