вторник, 21 април 2009 г.

Маринована агнешка плешка




Това е агнешкото ,което направих за Великден.По-ароматно и богато на вкусове агнешко не бях яла.Рецептата взех от тук.
Продукти:
  • 1 агнешка плешка
  • По 1 щипка джоджен и мащерка
  • 2стръка пресен лук 
  • 2стръка пресен чесън
  • 10 гр.черен пипер 
  • 10 гр.червен пипер
  • 7 скилидки чесън
  • 1 глава стар лук
  • 2 моркова
  • 1 обелен на резени лимон
  • 5 стръка пресен джоджен
  • 1/2 връзка магданоз
  • сол
За марината:
  • 300мл.бира
  • 300мл.вода
  • 100гр.мед
  • 1ч.ч.олио

Приготвяне:
Нарязах плешката на порции и всяка натрих със сол,черен и червен пипер,сух джоджен и мащерка.Поставих в намаслена тава.Нарязах зеленчуците и ги поставих около и върху месото.Смесих продуктите за марината и залях всичко.Покрих тавата с фолио и пекох при 200градуса около 2 часа.






1 коментар:

  1. Браво! Аз пък ще я пробвам тази рецептичка за Гергьовден!:)

    ОтговорИзтриване