петък, 28 август 2009 г.

Сач по "Златоградски"


Така беше озаглавен сача в някакъв сайт без указание за количествата на продуктите.За това и аз ще дам ориентировъчно всичко.
Продукти:
  • 400гр.пилешко филе нарязано на кубчета
  • 1 морков на лентички
  • 1 чушка
  • 1 глава лук на полумесеци
  • шепа гъбки
  • 1/2 кутия царевица
  • 2с.л. сметана
  • настърган кашкавал
Приготвяне:
Сача нагряваме на елекрически котлон и хубаво го намазваме с парче сланина(може и олио).Запържваме парченцата пилешко месо,и когато се позачервят ги отстраняваме.Отново намазваме сача и редуваме зеленчуците до задушаване:лука,моркова,чушката ,гъбите,царавицата.Накрая прибавяме хапките месо,слагаме сметаната и след като отстраним от котлона настъргваме кашкавала най-отгоре.

3 коментара:

  1. Ааа, не бих отказала, Гери! Напротив :-)

    Поздрав от мен и пожелание за хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря,Димитрана!Както винаги отзивчива!Поздрав и от мен!:-))

    ОтговорИзтриване
  3. Изглежда страхотно, Гери!
    Много обичам... май е време да направя скоро и аз :)

    ОтговорИзтриване