петък, 13 ноември 2009 г.

Заешко в гювеч



Продукти:
  • около 1 кг.заешко месо
  • 2 глави лук
  • 4 моркова
  • 2-3 скилидки чесън
  • 300гр. гъби
  • 5-6 картофа
  • 2 дафинови листа
  • бахар
  • сол,червен и черен пипер
  • 1/2ч.ч. мазнина(олио,зехтин)
  • 2 домата или 2/3ч.ч. доматен сок
Приготвяне:
Заешкото месо нарязваме на порции и запържваме в мазнината до порозовяване.Изваждаме го и в същата мазнина задушаваме лука ,морковите нарязани на колелца,гъбите и накрая преди да изключим котлона изсипваме доматките и подправките.В гювеча слагам първо задушения лук с гъби,отгоре заешкото и най -отгоре нарязани на кръгчета и посолени картофи.Печем около 2 часа от момента на завирането,като първоначално печката включвам на 250,а след това на 190 градуса да къкри.

Няма коментари:

Публикуване на коментар