вторник, 30 март 2010 г.

Козунак

Използвах рецептата и обясненията на Танита .
Продукти:
  • 2 яйца +1 белтък
  • 240мл. прясно мляко
  • 1ч.ч.захар
  • 1ч.л.сол
  • 20гр. прясна мая
  • 1/4 ч.ч.разтопено масло
  • 1 с. л. ром
  • 4 1/2 ч.ч.брашно
За пълнежа:накиснати в ром 50 гр. стафиди,мармалад
Приготвяне:
Яйцата ,прясното мляко, маслото и рома сложих първо в машината за хляб.След това брашното ,захарта ,солта и маята.Пуснах на програмата за месене и втасване.Изключих и оставих тестото да втаса вътре докато се удвои обема му.Извадих го ,разделих на две ,и от всяка половина направих по един козунак .Мушнах ги във фурната на 50-60 градуса докато удвоят обеме си и след това включих на 180 градуса .За около 30ми. се опакоха и двата.

7 коментара:

  1. Прекрасни са станали, Гери!
    И аз съм се насочила към тази рецепта!
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Гери,
    чудесен козунак си изпекла и
    с много хубава снимка го представяш.
    Поздрав, хубав и усмихнат ден, Диана

    ОтговорИзтриване
  3. Гери, твоят козунак е поредния апетитен в блоговете, който срещам :)
    Поздрави и Светъл Великден ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря Ви момичета!Поздрави за всички и много приятни мигове, и вълнения около Великденските празници!

    ОтговорИзтриване
  5. Честито Воскресение Христово!

    Прекрасен е козунакът, Гери!

    Здрави и мисрни, благословени, вкусни и весели, пъстри и красиви Великденски празници :-)

    ОтговорИзтриване
  6. Светли Великденски Празници!
    Много здраве и щастие!

    ОтговорИзтриване
  7. Гери, страхотен е!!!
    Много обичам козунаци. Добре, че сега имам едни кифлички, да се утешавам. :)
    При мен те чака една игра. Очаквам продължението :)

    ОтговорИзтриване