понеделник, 12 април 2010 г.

Шоколадова торта


Рецептата взех от е-Кулинар.Стана наистина много лесно и е истнско шоколадово изкушение.
Продукти:
  • 250 гр. масло
  • 300 гр.смлени орехови ядки
  • 6 яйца
  • 300 гр. черен шоколад
  • 100 гр. захар
Приготвяне:
Шоколада се настъргва на ситното ренде.
Разбиват се размекнатото масло със захарта и жълтъците.Прибавят се смлените орехи и шоколад.Объркват се с дървена лъжица.Накрая се добавят белтъците разбити на сняг.
Пече се при 180 градуса около час-час и половина или до като клечка забодена в блата излезе суха.
За глазурата:
  • 1 бял шоколад
  • 2-3с.л. течна сметана
  • 1с. л. масло
Всичко се разтапя на водна баня и се залива истиналия блат.

5 коментара:

  1. Ох, тъкмо мислех да си лягам... и какво съзирам в последния момент :)
    Бива ли тава чудо точно вечерта - цяла нощ май това ще сънувам, аха.
    Утре орехчета Ина от Била ще си купи
    и гаранция, че никой вкъщи не ще се цупи :)))

    Много усмихнато и шоколадово настроение :)

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасно шоколадово изкушение, Гери:)
    А и лесно за приготвяне!!

    ОтговорИзтриване
  3. Наистина е прекрасна тортата Гери! Толкова ме изкушава да я направя...но ще почака до след края на диетата ми. Целувки!

    ОтговорИзтриване
  4. Надявам се да я приготвите и наистина да ви хареса.Сърдечни поздрави за всички вас!

    ОтговорИзтриване
  5. Гери,
    чудесно шоколадово предложение и
    бялата глазура отгоре е страхотна.
    Поздрав, Диана

    ОтговорИзтриване