неделя, 25 април 2010 г.

Хрупкави шоколадови гофрети


По рецептата на ‡† Nicki † Nnight †‡

Продукти:
(за 6 порции)

  • 1 1/2 чаша брашно с набухвател
  • 3 супени лъжици захар
  • 1/2 лъжица сол
  • 2 яйиа с отделени жълтьци
  • 11/2 чаша сметана
  • 2 супени льжици какао
  • 11/2 лъжици разтопено масло
Приготвяне:
Смесете брашното, какаото, солта захарта във висок съд. Разбийте жълтъците до сгъстяване, прибавете сметаната и разбъркайте добре. Смесете яйчените жълтъци и сухите съставки, разбъркайте добре. След това прибавете към разтопеното масло. Разбийте белтъците на пяна и ги смесете със сместа. За всяка гофрета е достатъчна 1/2 чаша от сместа.
За набухвател използвах 1/2ч.л.сода бикарбонат,а вместо сметана сложих прясно мляко.

6 коментара:

  1. Много са хубави и изкушаващи с тези сочни ягодки!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Особено ягодките са много изкушаващи.....

    ОтговорИзтриване
  3. Oooo чудни са, откога си търся хубава рецепта за гофрети! Благодаря ..а с тия ягодки..ммммм

    ОтговорИзтриване
  4. Хей, тези гофрети изглеждат невероятни. Аз съм във вечно издирване и изпробване на рецепти за хрупкави гофрети и, уви досега не съм намерила такава. Нямам търпение да пробвам тази, защото на снимката е точно гофретата, която се опитвам да докарам.

    ОтговорИзтриване
  5. Полина ,здравей!Мисля,че тайната е в това да не се слагат една върху друга гофретите.Успешен опит!
    С най-искрени поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Съвсем случаен блогър...10 ноември 2010 г. в 10:43

    Ейййй най-после разкрихте тайната.
    Но не е само в това да не се слагат една върху друга!
    ...и още една подробност има.:-)

    ОтговорИзтриване