четвъртък, 4 юни 2009 г.

Питката на Танита

С право мога да се нарека последовател на Танита в правенето на питки,след като в рамките на 5 дни направих три питки по нейната уникална,универсална и безпогрешна рецепта.
Последната дори стана най-бухнала,но не успях да я снимам.



Продукти:
  • 300мл мляко(може половината да е мляко половината вода)
  • 1 яйце+1белтък(жълтъка за намазване)
  • 4 ч.ч. брашно
  • 1ч.л.сол
  • 1с.л. захар
  • 1с.л.суха мая
  • 1с.л.олио
Приготвяне:
От продуктите замесих тесто в машината за хляб и го оставих да втаса там.След като я изключих оставих тестото още 20-на мин.и то изпълни цялата купа.Премесих за кратко и оформих питката,след което я оставих да втаса докато изпълни тавата.Намазах я с жълтък и я изпекох при 190 градуса до готовност.

2 коментара:

  1. Здравей Гери,
    наскоро открих блога ти и много го харесах
    Искам да те зарадвам с две виртуални награди
    Моля те посети блога (на страницата Награди)ми за да си ги получиш
    Ще се радвам да ги приемеш
    Вики

    ОтговорИзтриване
  2. Питката е станала много красива, предполагам и на вкус е била много хубава.
    Поздравления и от мен!

    ОтговорИзтриване