Продукти:
- 3 тиквички
- 2 патладжана
- зехтин
- "Маги"-градински подправки
- 1/2 ч.ч. сирене
- 1 триъгълниче топено сирене
- 1 скилидка чесън
- парченце краставичка нарязана на дребни кубченца
- 2 с.л.гъсто кисело мляко
- бекон-за любителите на месцето
- копър
- магданоз
Нарязваме патладжаните и тиквичките на тънки филийки(около 3 мм).Посоляваме ги и ги оставяме да се отцедят за 20-на мин.След като се подсушат се намазват със зехтин и се поръсват с градинската подправка.Пекат се на грил тиган или скара.Аз предпочетох скарата.
Плънката приготвяме като натрошаваме и намачкваме сирената с останалите продукти.
Слагаме от плънката по дължината на зеленчуците и завиваме на рулце.
Друг вариант е завиването на бекон в тиквичката,който е предварително пекнат.
Много добре изгледат тия рулца! Поздрави :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря!А и са много вкусни и доста по-леки от пържените варианти.
ОтговорИзтриванеГери, привет -
ОтговорИзтриванеОткрих и харесах твоя блог,
рулцата - също!
Ще се радвам, да приемеш награди от мен.
Хубав ден, Диана