събота, 4 юли 2009 г.

Гриловани тиквички и патладжани с плънка


Продукти:
  • 3 тиквички
  • 2 патладжана
  • зехтин
  • "Маги"-градински подправки
За плънката:
  • 1/2 ч.ч. сирене
  • 1 триъгълниче топено сирене
  • 1 скилидка чесън
  • парченце краставичка нарязана на дребни кубченца
  • 2 с.л.гъсто кисело мляко
  • бекон-за любителите на месцето
  • копър
  • магданоз
Приготвяне:
Нарязваме патладжаните и тиквичките на тънки филийки(около 3 мм).Посоляваме ги и ги оставяме да се отцедят за 20-на мин.След като се подсушат се намазват със зехтин и се поръсват с градинската подправка.Пекат се на грил тиган или скара.Аз предпочетох скарата.
Плънката приготвяме като натрошаваме и намачкваме сирената с останалите продукти.
Слагаме от плънката по дължината на зеленчуците и завиваме на рулце.
Друг вариант е завиването на бекон в тиквичката,който е предварително пекнат.

3 коментара:

  1. Много добре изгледат тия рулца! Поздрави :)

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря!А и са много вкусни и доста по-леки от пържените варианти.

    ОтговорИзтриване
  3. Гери, привет -
    Открих и харесах твоя блог,
    рулцата - също!
    Ще се радвам, да приемеш награди от мен.
    Хубав ден, Диана

    ОтговорИзтриване