Продукти:
- 300мл.прясно мляко
- 1к.л. сол
- 1/2к.л.захар
- 4с.л. олио
- 1 1/2ч.ч. ръжено брашно
- 3ч.ч. бяло брашно
- 1 1/2 к.л.суха мая
Леко затопляме млякото,прибавяме олиото и слагаме в машината .Отгоре насипвам брашната и най-накрая солта ,захарта и маята.
Важно уточнение: 1ч.ч.=200мл.
А ето и едни полезни според мен примери за определяне на правилната консистенция на тестото в машината за хляб( според www.kucinare.it ):
сухо мокро ок
Усещам аромата на току що изпечен хляб. Страхотно изглежда! Браво!
ОтговорИзтриванеМай и аз ще се навия за такава машина.
Поздрави!
Гери,благодаря ти за доверието!Хлебчето се е получило чудесно!
ОтговорИзтриванеИ аз винаги спазвам това нагледно правило.
Спорна седмица!
тортата рафаело стана страхотна нямам думи благодаря на този които е измислил рецептата.фиона.
ОтговорИзтриванешоко кексчетата се получиха перфектно много съм доволна благодаря на този които е измислил рецептата.фиона.
ОтговорИзтриванеслед като копирате някои работи от бг мама, недейте ги предоставя като свои. макар и откраднати някои рецепти и нагледни помагала, изглежда че не сте разбрали напълно технологията за приготвяне на хляб.
ОтговорИзтриванеhttp://goo.gl/zYYt
Много вкусен хляб Гери! И аз съм на тази вълна напоследък, но ще си го меся сама, понеже нямам машина за хляб :)
ОтговорИзтриване