понеделник, 21 септември 2009 г.

Пълнозърнест хляб

Позовах се на рецепта на Нанита.Но чашката с която мерих може би беше по-голяма ,та затова хлебчето стана по-плътно вътре но изключително вкусно.Това беше поредно доказателство ,че при машините за хляб е важно спазването на грамовете и милилитрите.
Продукти:
  • 300мл.прясно мляко
  • 1к.л. сол
  • 1/2к.л.захар
  • 4с.л. олио
  • 1 1/2ч.ч. ръжено брашно
  • 3ч.ч. бяло брашно
  • 1 1/2 к.л.суха мая
Приготвяне:
Леко затопляме млякото,прибавяме олиото и слагаме в машината .Отгоре насипвам брашната и най-накрая солта ,захарта и маята.

Важно уточнение: 1ч.ч.=200мл.




А ето и едни полезни според мен примери за определяне на правилната консистенция на тестото в машината за хляб( според www.kucinare.it ):

сухо мокро ок

6 коментара:

  1. Усещам аромата на току що изпечен хляб. Страхотно изглежда! Браво!
    Май и аз ще се навия за такава машина.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Гери,благодаря ти за доверието!Хлебчето се е получило чудесно!
    И аз винаги спазвам това нагледно правило.
    Спорна седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. тортата рафаело стана страхотна нямам думи благодаря на този които е измислил рецептата.фиона.

    ОтговорИзтриване
  4. шоко кексчетата се получиха перфектно много съм доволна благодаря на този които е измислил рецептата.фиона.

    ОтговорИзтриване
  5. след като копирате някои работи от бг мама, недейте ги предоставя като свои. макар и откраднати някои рецепти и нагледни помагала, изглежда че не сте разбрали напълно технологията за приготвяне на хляб.

    http://goo.gl/zYYt

    ОтговорИзтриване
  6. Много вкусен хляб Гери! И аз съм на тази вълна напоследък, но ще си го меся сама, понеже нямам машина за хляб :)

    ОтговорИзтриване