понеделник, 15 декември 2008 г.

Линцери



По рецептата наНаталина
Името на линцеровите сладки идва от гр. Линц- главния град на провинция "Горна Австрия". Те и до ден днешен са запазена марка на сладкарите в региона.

Продукти:

  • 500г брашно
  • 250г масло ( 100г твърд маргарин и 150г масло)
  • 200г пудра захар
  • 2 яйца
  • по желание кората на един лимон
  • за слепване - касисов, вишнев или друг по-кисел мармалад (най-добре червен)
  • пудра захар за поръсване

Приготвяне:

От продуктите замесваме тесто,като маслото трябва да е размекнато.Слагаме за 2 часа в хладилник и след това разточваме лист с дебелина около 5 см.Изрязваме кръгчета ,като на половината от тях изрязваме малки дупчици/например с капачка на фулмастер/.Печем при 180градуса за 10-15мин.до порозовяване.След като изстинат ги слепваме с конфитюр или мармалад и поръсваме с пудра захар.

Ето и малко видео:

Няма коментари:

Публикуване на коментар