понеделник, 29 декември 2008 г.

Шоколадови сладки с капучино и марципан


По рецептата на Габи
продукти:
  • 300 гр. брашно
  • 125 гр. пудра захар
  • 1 яйце
  • 1 щ. сол
  • 200 гр.меко краве масло
  • 2 пакетчета капучино на прах
  • 100 гр. натурален шоколад,настърган на ситно
  • 200 гр. марципан /аз го купих от МЕТRО/
  • фонданова глазура за украса
приготвяне:
От брашното,пудрата захар,яйцето,маслото,капучиното,шоколада и щипката сол замесваме тесто,което оставяме в хладилника за 1-2 часа.След това разточваме пласт с дебелина 0,5см и режем формички.Поставяме върху хартия за печене и печем при 180градуса за 12-15мин.
Изчакваме да изстинат и слепваме две по две,като поставяме по средата предварително изрязания марципан.За слепване използвах мармалад.Накрая приготвяме глазура от 1 белтък,1ч.л. лимонов сок и 200гр.пудра захар пресята.С нея украсяваме готовите сладки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар