петък, 2 януари 2009 г.

Паниран пангасиус


Тази риба много хареса на моето семейство, и реших да пробвам
още един вариант.Стана много бързо и доста вкусно.
Продукти:
  • 2 филета риба пангасиус
  • галета
  • брашно
  • 3 яйца
  • сол и черен пипер

Приготвяне:

Филетата се нарязват на по-малки парчета/3 или 4части/,посоляват се и се наръсват с черен пипер.Следва последователното им потапяне в брашно ,яйце и галета,и изпържване до златист цвят.

Сигурно съм ,че скоро ще пробвам и още една "пангасиада".

4 коментара:

  1. сигурна съм , че ще е много вкусна. Снощи приготвих такава риба, но пържена с царевично брашно. Превъзходна е!

    ОтговорИзтриване
  2. Пангасиусът безспорно е много вкусна риба. Но се въди само във Виетнам, една отровена от американците страна, а и има редица слухове за това как се отглежда в рибовъдните им ферми (отново с токсини)... Не прекалявайте с нея, аз я ям не повече от 1-2 пъти годишно.

    ОтговорИзтриване
  3. Нищо й няма на рибата, спокойно може да си се яде. И тя, както и всички вносни храни, минават през много строг санитарен контрол, особено пък тая риба.Така, че хапвайте си без притеснение.

    ОтговорИзтриване
  4. Ами малко се съмнявам относно строгият санитарен контрол, ама нейсе:)
    Иначе обожавам панирана риба и пангасиуса е подходяща за тази цел. Най вкусно става с прясна морска риба, ама де да я намериш в България:(

    ОтговорИзтриване