Тази риба много хареса на моето семейство, и реших да пробвам
още един вариант.Стана много бързо и доста вкусно.
Продукти:
- 2 филета риба пангасиус
- галета
- брашно
- 3 яйца
- сол и черен пипер
Приготвяне:
Филетата се нарязват на по-малки парчета/3 или 4части/,посоляват се и се наръсват с черен пипер.Следва последователното им потапяне в брашно ,яйце и галета,и изпържване до златист цвят.
сигурна съм , че ще е много вкусна. Снощи приготвих такава риба, но пържена с царевично брашно. Превъзходна е!
ОтговорИзтриванеПангасиусът безспорно е много вкусна риба. Но се въди само във Виетнам, една отровена от американците страна, а и има редица слухове за това как се отглежда в рибовъдните им ферми (отново с токсини)... Не прекалявайте с нея, аз я ям не повече от 1-2 пъти годишно.
ОтговорИзтриванеНищо й няма на рибата, спокойно може да си се яде. И тя, както и всички вносни храни, минават през много строг санитарен контрол, особено пък тая риба.Така, че хапвайте си без притеснение.
ОтговорИзтриванеАми малко се съмнявам относно строгият санитарен контрол, ама нейсе:)
ОтговорИзтриванеИначе обожавам панирана риба и пангасиуса е подходяща за тази цел. Най вкусно става с прясна морска риба, ама де да я намериш в България:(