петък, 23 януари 2009 г.

Гъбена супа


Това е една заралийска рецепта(от Стара Загора),която научих от предаването "Бон апети".
Продукти:


  • 1 глава лук

  • 1 морков

  • 200гр.домати

  • 300гр.гъби

  • 1к.ч.ориз

  • магданоз

  • сол и черен пипер на вкус

  • 6 с.л. олио

  • 1 яйце

  • 4с.л.кисело мляко

Приготвяне:


Лукът се нарязва,моркова се настъргва и се задушават за 2 мин. волиото.Прибавят се доматите.Налива се около 1 1/2 вода .Добавят се нарязаните гъби и ориза и всичко ври 20 мин.Накрая се прави застройка от 1 яйце и 4с.л.кисело мляко.В оригиналната рецепта се прави варена застройка.Добавя се и магданоз.


10 коментара:

  1. Привет, току що нахраних синът ми който е на година и седем месеца с тази супичка. Пропуснах единствено яйцето и замених олиото със зехтин. Получи се страхотна. Много ми допада като вкус. Ползвах и смес от подправки Рустикана.
    Благодаря за рецептата. Това е първата гъбена супа която правя и определено ще остане в семейното ни меню.
    Дидка

    ОтговорИзтриване
  2. Много ме зарадва одобрението ти.Аз не обичах гъбена супа ,докато не направих тази.И от тогава си е традиционна за нашето семейство.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22 юни 2010 г., 3:38

    и аз я направих,по-гадно нещо не бях вкусвала скоро

    ОтговорИзтриване
  4. Браво за рецептата!!!

    ОтговорИзтриване
  5. близо е до правилната рецепта, но не звучи убедително. Опитай тази:
    Малка глава лук – задушавам я с 1 с.л. олио, около бурканче домати (по-малко), ври, да изври.
    1 с.л. брашно, 1 ч.л. червен пипер, 1 л вода, гъби на ситно (1/2 кг), масло – 1 бучка (2 пръста), ориз – 1 кафена чаша, черен пипер, сол
    Застройка – яйце, кисело мляко (после не се вари)

    ... можеш да добавиш и 1 гъбен бульон за повече аромат, че в днешно време и гъбите не са съвсем гъби, а им трябват ароматизатори :)))

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря,анонимен!Обезателно ще пробвам,но и ти пробвай моя вариант ;-)

    ОтговорИзтриване
  7. Blagodarq za receptata .Dnes q napravih za purvi put gubite bqha presni pechurki stana neveroqtno vkusna !.:)

    ОтговорИзтриване
  8. Гери, почваме да правим супата, очаквам добър резултат

    ОтговорИзтриване
  9. НАПРАВИХ ВСИЧКО ПО РЕЦЕПТАТА С МАЛКО ЧЕСЪНЧЕ ОБАЧЕ..........БЛАГОДАРЯ МАЙСТОРЕ.

    ОтговорИзтриване
  10. Здравейте. Рецептата е прекрасна.Аз задушавам с лука,2 скилидки чесън,джинджифил на върха на лъжицата и целина.Вместо олио слагам зехтин. Другото е ясно...Да ви е вкусно!

    ОтговорИзтриване