неделя, 18 януари 2009 г.

Гювече "Добрила"



Продукти:

  • 1кг.свинско месо

  • 500гр.гъби

  • 4-5 стръка праз

  • 1ч.л.черен пипер

  • 1с.л.червен пипер

  • 1/2пакетче масло

  • 3-4 с.л.олио

  • 1шише доматен сок

  • сол на вкус


Приготвяне:

Месото се нарязва на кубчета и се запържва в мазнината за около 5 мин.Изважда се и в същата мазнина се запържва празът нарязан на ситно.Когато поомекне се прибавят нарязаните гъби.Задушават се и те и добавяме доматения сок ,подправките и 1 ч.ч.топла вода.Всичко се изсипва върху месото и се обърква.Сместа се разпределя в гювечета.Слагат се във фурната при 250градуса и след 15 мин се намалява на 200градуса.Пече се около 40-45минути.



Това гювече е страшно вкусно и мое любимо.Може би единственото ядене с праз ,което ядем.Преди около 30 години майка ми е взела рецептата лично от главния готвач на заведението,дало име на този специалитет.

2 коментара:

  1. Много обичам Гювечета.В тези купички храната става с по странен вкус. Много удобно, бързо и лесно, слагаш продуктите, и готови запечене, може би единственият минус е , че като бройка не стават чак толкова и изведнъж ако ти дойдат гости става малко неудобно, но пък иначе са прекрасни гювечетата. Тази рецепта страшно ми допадна особено с празия лук, който точно сега малко трудно да се намери. Но като се по задуши ще стане супер на вкус. Веднага си преписвам рецептата в тефтера и да си седи и да си си чака реда да я направя.

    ОтговорИзтриване
  2. Ми ше си земеш повече бе

    ОтговорИзтриване