Продукти
- 1 глава лук
- 500гр.кайма
- 1,5-2кг.картофи
- 1 бутилка доматен сок
- сол,черен и червен пипер
- магданоз-1 китка
- 1 кофичка кисело мляко
- 4 яйца
- 4с.л. брашно
- сол
Обелваме и нарязваме на кубчета картофите,посоляваме и заливаме с 1ч.ч.топла вода и слагаме във фурната.
Нарязваме на дребно лука и го задушаваме в 1к.ч.олио.Прибавяме каймата и я намачкваме докато стане на трохи.Следват черния и червения пипер.Сипваме и доматеният сок и оставяме да покъкри 5-10мин.Преди да свалим от котлона прибавяме нарязания магданоз и изсипваме върху картофите.Печем около 1 час.
Продуктите за заливката разбиваме добре ,поливаме ястието и включваме на горен реотан или на грил ако фурната има такъв.Готова е когато придобие златиста коричка.
mersi mnogo hubavo se poluchi..........x
ОтговорИзтриванеПробвала съм всякакви рецепти за мусака, но тази наистина беше най-добрата,благодаря!:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря Ви за доверието!Рецептата е много стара.Знам я от майка си ,а тя от нейната свекърва,а от там назад края му се не знае...
ОтговорИзтриванеTova e naistina mnogo dobro opisanie na mnogo hubava recepta za musaka,taka 4e i nai neopitnia da postigne 4udesen rezultat.Blagodarim na Geri.Da e jiva i zdrava!!!
ОтговорИзтриванеще я пробвам и мойта майка ми каза същата :)
ОтговорИзтриванечудесно стана, благодаря!
ОтговорИзтриванеObojavam musaka, no vinagi kogato sum opitvala da q prigotvq v ku6ti ne6to ne se polu4ava kakto si q predtavqm. Sega zapretvam rukavi i nqmam turpenie da vidq krainiq rezultat ot tazi recepta! Samo kato gledam snimkata i mi ide da si oblija prustite!
ОтговорИзтриванеИзвинете, включвам се по-късно, но харесах рецептата,а имам въпрос - "Обелваме и нарязваме на кубчета картофите,посоляваме и заливаме с 1ч.ч.топла вода и слагаме във фурната."
ОтговорИзтриванеСлагаме във фурната и... печем ли? На колко градуса?
Царина,добре дошла!Да, печем на окло 220 градуса ,докато приготвяме сместа с каймата.Така картофите стават готови по-бързо.
ОтговорИзтриванеСлед малко и аз ще пробвам тази рецепта. По принцип не обичам много мусака, но причината може и да е, че не съм попадала на рецепта, която да грабне интереса ми...по късно ще пиша пак да коментирам как се е получило :-)
ОтговорИзтриванеПолучи се много добре :-) Благодаря ти, Гери за чудесната рецепта :)))
ОтговорИзтриванеЗдравейте,аз съм мъж и за първи път се опитах да направя мусака,следвайки тази много добре описана рецепта:)Стана прекрасна мусака.Благодаря и аз за рецептата!
ОтговорИзтриванеВашите положителни коментари само могат да ме радват.Рецептата е на моята майка ,а тя я знае от нейната свекърва.Значи е изпитана във времето.
ОтговорИзтриване