вторник, 17 март 2009 г.

Мусака


Продукти
  • 1 глава лук
  • 500гр.кайма
  • 1,5-2кг.картофи
  • 1 бутилка доматен сок
  • сол,черен и червен пипер
  • магданоз-1 китка
За заливката:
  • 1 кофичка кисело мляко
  • 4 яйца
  • 4с.л. брашно
  • сол
Приготвяне:
Обелваме и нарязваме на кубчета картофите,посоляваме и заливаме с 1ч.ч.топла вода и слагаме във фурната.
Нарязваме на дребно лука и го задушаваме в 1к.ч.олио.Прибавяме каймата и я намачкваме докато стане на трохи.Следват черния и червения пипер.Сипваме и доматеният сок и оставяме да покъкри 5-10мин.Преди да свалим от котлона прибавяме нарязания магданоз и изсипваме върху картофите.Печем около 1 час.
Продуктите за заливката разбиваме добре ,поливаме ястието и включваме на горен реотан или на грил ако фурната има такъв.Готова е когато придобие златиста коричка.

13 коментара:

  1. mersi mnogo hubavo se poluchi..........x

    ОтговорИзтриване
  2. Пробвала съм всякакви рецепти за мусака, но тази наистина беше най-добрата,благодаря!:)

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря Ви за доверието!Рецептата е много стара.Знам я от майка си ,а тя от нейната свекърва,а от там назад края му се не знае...

    ОтговорИзтриване
  4. Tova e naistina mnogo dobro opisanie na mnogo hubava recepta za musaka,taka 4e i nai neopitnia da postigne 4udesen rezultat.Blagodarim na Geri.Da e jiva i zdrava!!!

    ОтговорИзтриване
  5. ще я пробвам и мойта майка ми каза същата :)

    ОтговорИзтриване
  6. чудесно стана, благодаря!

    ОтговорИзтриване
  7. Obojavam musaka, no vinagi kogato sum opitvala da q prigotvq v ku6ti ne6to ne se polu4ava kakto si q predtavqm. Sega zapretvam rukavi i nqmam turpenie da vidq krainiq rezultat ot tazi recepta! Samo kato gledam snimkata i mi ide da si oblija prustite!

    ОтговорИзтриване
  8. Извинете, включвам се по-късно, но харесах рецептата,а имам въпрос - "Обелваме и нарязваме на кубчета картофите,посоляваме и заливаме с 1ч.ч.топла вода и слагаме във фурната."
    Слагаме във фурната и... печем ли? На колко градуса?

    ОтговорИзтриване
  9. Царина,добре дошла!Да, печем на окло 220 градуса ,докато приготвяме сместа с каймата.Така картофите стават готови по-бързо.

    ОтговорИзтриване
  10. След малко и аз ще пробвам тази рецепта. По принцип не обичам много мусака, но причината може и да е, че не съм попадала на рецепта, която да грабне интереса ми...по късно ще пиша пак да коментирам как се е получило :-)

    ОтговорИзтриване
  11. Получи се много добре :-) Благодаря ти, Гери за чудесната рецепта :)))

    ОтговорИзтриване
  12. Здравейте,аз съм мъж и за първи път се опитах да направя мусака,следвайки тази много добре описана рецепта:)Стана прекрасна мусака.Благодаря и аз за рецептата!

    ОтговорИзтриване
  13. Вашите положителни коментари само могат да ме радват.Рецептата е на моята майка ,а тя я знае от нейната свекърва.Значи е изпитана във времето.

    ОтговорИзтриване