Много бърза и лесна гозбичка,която научих от моята приятелка Силвия.
Продукти:
- 300-400гр. кайма
- шепа ориз
- 2 яйца
- 1 кофичка кисело мляко
- 2с.л брашно
- 30гр.масло
- индийско орехче-1 щипка
- 1 кубче бульон пилешки или комбиниран пилешки със зеленчуци
Омесваме каймата с малко топла вода и ориза,и оформяме кюфтенца.
Пускаме ги в тенджерка с не много вода в която е разтворен бульона.
Варят се около 20мин.
В дълбок тиган стопяваме масълцето и когато то се запържи леко, прибавяме предварително разбитите яйца,кисело мляко и брашно.След като тази смес започне да се сгъстява постепенно ,на порции прибавяме течността в която са вряли кюфтета и самите кюфте.Накрая подправяме с индийското орехче.
Вкусно!
ОтговорИзтриванеПоздрав от един истински фен на кюфтенца.. :-D
Много вкусно предложение, даже ще го направя тия дни, ужасно ми се прияде такава яхнийка. Поздрави!
ОтговорИзтриванеРадвам се ,че се отбихте тук!Поздрави!8-)
ОтговорИзтриванеmnogo lesna recepta i mnogo apetitna dano da izleze spolucliva
ОтговорИзтриванеГери, кюфтенцата изглеждат много, много апетитни!
ОтговорИзтриванеА пък при мен имаш награда! :)
Това беше навероятно вкусно:) Само че го направих с 2 пакетчета кайма - 500 гр. и ми излязоха 21 кюфтета. Дали не са били твърде малки и колко кюфтета трябва да излязат?! Особено ми хареса, че не са пържени, а само се варят - не защото съм фен на здравословното хранене, а след пържене в тиган трябва да мия освен тигана и целия котлон и плот наоколо:-)
ОтговорИзтриванеА да имате и рецепта за кюфтета с доматен сос?
Кюфтенцата ги правиш големи,колкото намериш за добре-все е вкусно и се изяждат бързо :))Моите са малко по-големки.
ОтговорИзтриванеМмммм... да си оближеш пръстите :)
ОтговорИзтриванеТези кюфтенца изглеждат много апетитно!!!
ОтговорИзтриванеМного вкусно се получи !!! Чудесна рецепта
ОтговорИзтриванеVchera napravih kiuftencata s bial sos - stana mnooogo vkusno! MNOGO BLAGODARIM za tazi recepta - i az i cialoto mi semeistvo!!!
ОтговорИзтриванеЧудесно е ,че тази рецепта придобива все повече почитатели!Аз самата преди да я опитам не бях фен на белите сосове.
ОтговорИзтриванеobojavam tazi recepta :) a az ot sebe si dobavih nasturgan morkov,luk i 4esun a ot podpravkite nqmah oreh4eto i slojih ma6terka i djinjifil stana super ;)
ОтговорИзтриванеblagodarq za receptata :)
Този коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеstraxotni sa mnogo vkusna recepta bravo na podatelkata:)
ОтговорИзтриване6te probvam,muja mi mnogo obi4a takava qxniq
ОтговорИзтриванеTova mi lubimoto Yastie ,makar Mujut mi da ne go haresva ,no si go pravq za men :)))
ОтговорИзтриванеЩе експериментирам, като добавя малко гъби. Надявам се да не се проваля... :)
ОтговорИзтриванеmnogo vkusni kiuftenca bravo:))))
ОтговорИзтриванеЩом хареса на капризния ми син,значи е перфектна!
ОтговорИзтриванеИзумана съм ,колко популярна стана тази гозбичка!Това може само да ме радва.
ОтговорИзтриванеДа,и на моя капризен син е любима.
Отивам да изпробвам рецептата с кюфтенцата и после очаквайте коментар с резултата от експеримента.
ОтговорИзтриванеМного вкусни кюфтенца.Направих ги сега.До сега правих с дом. сос,но тези са по вкусни.Благодаря за лесната рецепта.
ОтговорИзтриванерецептата е много сполучлива.Става много лесно и вкусно.Децата ми я обужават.
ОтговорИзтриванеСтрахотна рецепта. Действително всичко стана бързо, лесно и вкусно. Ще прегледам и другите рецепти от сайта.
ОтговорИзтриванеrazkoshno vkusno i lesno!BRAVO
ОтговорИзтриванеСтрахотна рецепта!Благодаря от името на цялото семейство!
ОтговорИзтриванетази рецепта за кюфтета с бял сос е мнго вкусна аз си я правя ведуж в месеца и много ми харесва това сая ми любимите кюфтета с бял сос
ОтговорИзтриванеStrahotna rezepta!!!!!!
ОтговорИзтриванеsuper...mmmmmmmmmmmm
ОтговорИзтриванеmnogo e vkusno
ОтговорИзтриванеbravo za receptata
ОтговорИзтриванеТова е една много стара и изпитана във времето рецепта! При това много вкусна ! Но искам да споделя това което аз правя с нея:вместо кубчетата бульон/които са пълни с така наречените Е-та/ добавям във водата в която варя кюфтенцата глава лук,морков,стръкове магданоз,парче целина и пащарнак, ако имам и коренче от магданоза.Всичко това след варенето се отстранява като прецеждам бульона.
ОтговорИзтриванеБлагодаря че ми я припомнихте ! Отдавна не я бях готвила.Сега отивам в кухнята ! :)
mnogo hubava recepta az q izprobvah i stana razko6o blagodarq:)
ОтговорИзтриванеМного вкусно!
ОтговорИзтриванеАз за 1-ви път правя такива кюфтенца с бял сос и наистина станаха много вкусни!Благодаря много за вкусната рецепта!!!!
ОтговорИзтриванеmn vkusno ama mi se razkashkaha kuftetata :(
ОтговорИзтриванеСтрахотна рецепта, гозбата стана много, много вкусна :)
ОтговорИзтриванеИзглежда и ухае прекрасно. Ще видя реакциите на вечеря /не ям месо /:). Вместо бульони /не ги долюбвам/ сложих едро нарязани морков и лук, които после махнах. Също и малко сол.
ОтговорИзтриванеБравоооо! Моят приятел е словак, но си умира за български гозби, ей този път му взех ума, както и на всички останали :)) Благодаря!
ОтговорИзтриванеmnogo vkusna stana gozbata za parvi pat y pravytaka no mi m haresa
ОтговорИзтриванеСтрахотна рецепта!!!! Благодаря
ОтговорИзтриванеПърво оризът с каймата трябва да врят поне 30 мин.
ОтговорИзтриванекато към тази манджа се добавя и лук, а чак накрая към цялото това гозбе се добавя сместа от брашно, яйца и кисело мляко.
По-некадърно обяснена рецепта от тази не съм чел!!!
Макар че......нека си замълча да не би да издам някоя тайна :):):)
Направи си го както знаеш тогава.
Изтриванеmn vkusni az im slojih 4eren piper i malko sol sledvashtia put 6te im dobavq luk 4e kum boliona ne6to ne mi hareva
ОтговорИзтриваневиждам само положителни коментари..ето и един от мен.. страхотна рецепта аз съм начинаеща в кухнята и сготвих на прятеля си снощи тези кюфтенца..днес той ми каза пак да сготвя същото..страхотни са =) благодаря за рецептата =)
ОтговорИзтриванеТъкмо направих кюфтенцата по вашата рецепта.Освен каймата и ориза ,добавих ситно нарязан магданоз и лук,и така омесих.Малкият и големия мъж се надявам да останат доволни довечера.Благодаря!
ОтговорИзтриванеМммм как ми се е прияло нещо такова :) Обикновено правим кюфтенца с доматен сос и отделно ориз на пара като гарнитура. Но това ястие ми омръзна колкото и да ми е любимо. Пак ми се ядат кюфтенца, но с някакъв друг сос :) Тези ми харесаха и ще ги стъкмя за вечеря. Решено! Рецептата не изглежда трудна, само се притеснявам като сложа яйцето да не стане на влакна.
ОтговорИзтриванеСтатията помогна на мен и моята половинка за да решим какво да обядваме днес, Благодарим ти :).
ОтговорИзтриванеstrahotna recepta mnogo vkusno se polu4iha :)
ОтговорИзтриванеmnogo sa vkusni no nie probvahme s malko po malko oriz i stanaha unikalni receptata e trepa4
ОтговорИзтриванеmnogo qka recepta mnogo ni xaresva na cqloto semeistvo osobenno na malkiq go6ko
ОтговорИзтриванеСтрахотна рецепта , ние ги пробвахме без индийското орехче и станаха много вкусни :) .
ОтговорИзтриванеБраво :)