събота, 11 юли 2009 г.

Кюфтенца с бял сос


Много бърза и лесна гозбичка,която научих от моята приятелка Силвия.
Продукти:
  • 300-400гр. кайма
  • шепа ориз
  • 2 яйца
  • 1 кофичка кисело мляко
  • 2с.л брашно
  • 30гр.масло
  • индийско орехче-1 щипка
  • 1 кубче бульон пилешки или комбиниран пилешки със зеленчуци
Приготвяне:
Омесваме каймата с малко топла вода и ориза,и оформяме кюфтенца.
Пускаме ги в тенджерка с не много вода в която е разтворен бульона.
Варят се около 20мин.
В дълбок тиган стопяваме масълцето и когато то се запържи леко, прибавяме предварително разбитите яйца,кисело мляко и брашно.След като тази смес започне да се сгъстява постепенно ,на порции прибавяме течността в която са вряли кюфтета и самите кюфте.Накрая подправяме с индийското орехче.


53 коментара:

  1. Вкусно!

    Поздрав от един истински фен на кюфтенца.. :-D

    ОтговорИзтриване
  2. Много вкусно предложение, даже ще го направя тия дни, ужасно ми се прияде такава яхнийка. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Радвам се ,че се отбихте тук!Поздрави!8-)

    ОтговорИзтриване
  4. mnogo lesna recepta i mnogo apetitna dano da izleze spolucliva

    ОтговорИзтриване
  5. Гери, кюфтенцата изглеждат много, много апетитни!
    А пък при мен имаш награда! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Това беше навероятно вкусно:) Само че го направих с 2 пакетчета кайма - 500 гр. и ми излязоха 21 кюфтета. Дали не са били твърде малки и колко кюфтета трябва да излязат?! Особено ми хареса, че не са пържени, а само се варят - не защото съм фен на здравословното хранене, а след пържене в тиган трябва да мия освен тигана и целия котлон и плот наоколо:-)

    А да имате и рецепта за кюфтета с доматен сос?

    ОтговорИзтриване
  7. Кюфтенцата ги правиш големи,колкото намериш за добре-все е вкусно и се изяждат бързо :))Моите са малко по-големки.

    ОтговорИзтриване
  8. Ммммм... да си оближеш пръстите :)

    ОтговорИзтриване
  9. Тези кюфтенца изглеждат много апетитно!!!

    ОтговорИзтриване
  10. Много вкусно се получи !!! Чудесна рецепта

    ОтговорИзтриване
  11. Vchera napravih kiuftencata s bial sos - stana mnooogo vkusno! MNOGO BLAGODARIM za tazi recepta - i az i cialoto mi semeistvo!!!

    ОтговорИзтриване
  12. Чудесно е ,че тази рецепта придобива все повече почитатели!Аз самата преди да я опитам не бях фен на белите сосове.

    ОтговорИзтриване
  13. obojavam tazi recepta :) a az ot sebe si dobavih nasturgan morkov,luk i 4esun a ot podpravkite nqmah oreh4eto i slojih ma6terka i djinjifil stana super ;)

    blagodarq za receptata :)

    ОтговорИзтриване
  14. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  15. straxotni sa mnogo vkusna recepta bravo na podatelkata:)

    ОтговорИзтриване
  16. 6te probvam,muja mi mnogo obi4a takava qxniq

    ОтговорИзтриване
  17. Tova mi lubimoto Yastie ,makar Mujut mi da ne go haresva ,no si go pravq za men :)))

    ОтговорИзтриване
  18. Ще експериментирам, като добавя малко гъби. Надявам се да не се проваля... :)

    ОтговорИзтриване
  19. mnogo vkusni kiuftenca bravo:))))

    ОтговорИзтриване
  20. Щом хареса на капризния ми син,значи е перфектна!

    ОтговорИзтриване
  21. Изумана съм ,колко популярна стана тази гозбичка!Това може само да ме радва.
    Да,и на моя капризен син е любима.

    ОтговорИзтриване
  22. Отивам да изпробвам рецептата с кюфтенцата и после очаквайте коментар с резултата от експеримента.

    ОтговорИзтриване
  23. Много вкусни кюфтенца.Направих ги сега.До сега правих с дом. сос,но тези са по вкусни.Благодаря за лесната рецепта.

    ОтговорИзтриване
  24. рецептата е много сполучлива.Става много лесно и вкусно.Децата ми я обужават.

    ОтговорИзтриване
  25. Страхотна рецепта. Действително всичко стана бързо, лесно и вкусно. Ще прегледам и другите рецепти от сайта.

    ОтговорИзтриване
  26. Страхотна рецепта!Благодаря от името на цялото семейство!

    ОтговорИзтриване
  27. тази рецепта за кюфтета с бял сос е мнго вкусна аз си я правя ведуж в месеца и много ми харесва това сая ми любимите кюфтета с бял сос

    ОтговорИзтриване
  28. Това е една много стара и изпитана във времето рецепта! При това много вкусна ! Но искам да споделя това което аз правя с нея:вместо кубчетата бульон/които са пълни с така наречените Е-та/ добавям във водата в която варя кюфтенцата глава лук,морков,стръкове магданоз,парче целина и пащарнак, ако имам и коренче от магданоза.Всичко това след варенето се отстранява като прецеждам бульона.
    Благодаря че ми я припомнихте ! Отдавна не я бях готвила.Сега отивам в кухнята ! :)

    ОтговорИзтриване
  29. mnogo hubava recepta az q izprobvah i stana razko6o blagodarq:)

    ОтговорИзтриване
  30. Много вкусно!

    ОтговорИзтриване
  31. Аз за 1-ви път правя такива кюфтенца с бял сос и наистина станаха много вкусни!Благодаря много за вкусната рецепта!!!!

    ОтговорИзтриване
  32. mn vkusno ama mi se razkashkaha kuftetata :(

    ОтговорИзтриване
  33. Страхотна рецепта, гозбата стана много, много вкусна :)

    ОтговорИзтриване
  34. Изглежда и ухае прекрасно. Ще видя реакциите на вечеря /не ям месо /:). Вместо бульони /не ги долюбвам/ сложих едро нарязани морков и лук, които после махнах. Също и малко сол.

    ОтговорИзтриване
  35. Бравоооо! Моят приятел е словак, но си умира за български гозби, ей този път му взех ума, както и на всички останали :)) Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  36. mnogo vkusna stana gozbata za parvi pat y pravytaka no mi m haresa

    ОтговорИзтриване
  37. Страхотна рецепта!!!! Благодаря

    ОтговорИзтриване
  38. Първо оризът с каймата трябва да врят поне 30 мин.
    като към тази манджа се добавя и лук, а чак накрая към цялото това гозбе се добавя сместа от брашно, яйца и кисело мляко.
    По-некадърно обяснена рецепта от тази не съм чел!!!
    Макар че......нека си замълча да не би да издам някоя тайна :):):)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Направи си го както знаеш тогава.

      Изтриване
  39. mn vkusni az im slojih 4eren piper i malko sol sledvashtia put 6te im dobavq luk 4e kum boliona ne6to ne mi hareva

    ОтговорИзтриване
  40. виждам само положителни коментари..ето и един от мен.. страхотна рецепта аз съм начинаеща в кухнята и сготвих на прятеля си снощи тези кюфтенца..днес той ми каза пак да сготвя същото..страхотни са =) благодаря за рецептата =)

    ОтговорИзтриване
  41. Тъкмо направих кюфтенцата по вашата рецепта.Освен каймата и ориза ,добавих ситно нарязан магданоз и лук,и така омесих.Малкият и големия мъж се надявам да останат доволни довечера.Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  42. Мммм как ми се е прияло нещо такова :) Обикновено правим кюфтенца с доматен сос и отделно ориз на пара като гарнитура. Но това ястие ми омръзна колкото и да ми е любимо. Пак ми се ядат кюфтенца, но с някакъв друг сос :) Тези ми харесаха и ще ги стъкмя за вечеря. Решено! Рецептата не изглежда трудна, само се притеснявам като сложа яйцето да не стане на влакна.

    ОтговорИзтриване
  43. Статията помогна на мен и моята половинка за да решим какво да обядваме днес, Благодарим ти :).

    ОтговорИзтриване
  44. strahotna recepta mnogo vkusno se polu4iha :)

    ОтговорИзтриване
  45. mnogo sa vkusni no nie probvahme s malko po malko oriz i stanaha unikalni receptata e trepa4

    ОтговорИзтриване
  46. mnogo qka recepta mnogo ni xaresva na cqloto semeistvo osobenno na malkiq go6ko

    ОтговорИзтриване
  47. Страхотна рецепта , ние ги пробвахме без индийското орехче и станаха много вкусни :) .
    Браво :)

    ОтговорИзтриване