неделя, 9 ноември 2008 г.

Яхния с яйца и кърначе


продукти:
  1. картофи-1кг.
  2. домати-2 бр.
  3. лук-1бр.
  4. грах-250гр.
  5. кърначета-1 тарелка
  6. яйца-5бр.

червен пипер-1с.л.,захар-1ч.л.,чубрица-1ч.л.

приготвяне:

Картофите се обелват,нарязват и сваряват в подсолена вода.След 10 мин.се прибавя граха.След увирането се прецеждат.

2-та домата се нарязват на кубчета и се запържват в олио за 3-4 мин.Отгоре се наръсва настъргания лук,червения пипер,добавя се малко вода и 1ч.л.захар.Накрая се нарязва кърначето и то се слага да се позапърже леко.

Всичко се смесва,прибавя се чубрицата и 1 ч.ч.гореща вода.Прехвърля се в тава или глинен гювеч.Чукват се 5 яйца без да се разбъркват.

Пече се при 200градуса-15мин.Накрая се поръсва с магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар