четвъртък, 27 ноември 2008 г.

Лазаня



продукти:
  • кори за лазаня


за червения сос:

  • 1 глава лук
  • гъби-300гр.
  • 2 скилидки чесън
  • кайма-300гр.
  • доматен сок-1 бутилка
  • 1 дафинов лист
  • чубрица ,сол

бешамелов сос:

  • 2 с.л.брашно
  • 750мл.прясно мляко
  • масло-30гр.
  • кашкавал-100гр

приготвяне:

Лукът запържваме заедно със скилидките чесън в 3-4 с.л.зехтин/олио/.Прибавяме каймата и след като и тя се запържи,добавяме гъбите,доматения сок и подправките.

Отделно приготвяме бешамеловия сос като запържваме 2 с.л. брашно в 30 гр.масло и добавяме млякото на тънка струйка при непрекъснато бъркане.

В подмазана тава сипваме малко от бешамеловия сос така че да покрие дъното.Нареждат се пласт кори за лазаня,доматен сос,бешамелов сос пак кори и т.н.Отгоре настъргваме кашкавала и печем при 200градуса за 20-30 мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар