продукти:
- кори за лазаня
за червения сос:
- 1 глава лук
- гъби-300гр.
- 2 скилидки чесън
- кайма-300гр.
- доматен сок-1 бутилка
- 1 дафинов лист
- чубрица ,сол
бешамелов сос:
- 2 с.л.брашно
- 750мл.прясно мляко
- масло-30гр.
- кашкавал-100гр
приготвяне:
Лукът запържваме заедно със скилидките чесън в 3-4 с.л.зехтин/олио/.Прибавяме каймата и след като и тя се запържи,добавяме гъбите,доматения сок и подправките.
Отделно приготвяме бешамеловия сос като запържваме 2 с.л. брашно в 30 гр.масло и добавяме млякото на тънка струйка при непрекъснато бъркане.
В подмазана тава сипваме малко от бешамеловия сос така че да покрие дъното.Нареждат се пласт кори за лазаня,доматен сос,бешамелов сос пак кори и т.н.Отгоре настъргваме кашкавала и печем при 200градуса за 20-30 мин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар