неделя, 4 януари 2009 г.

Сладкиш с ябълки и бисквити


Продукти:
за основата:
  • 1 пакет чаени бисквити
  • 70гр.масло
  • 2 ябълки
  • 1/2ч.ч. счукани орехи
  • 1/2 пакетче канела

за тестото:

  • 4 яйца
  • 1ч.ч. захар
  • 1ч.ч. брашно
  • 1ч.л. бакплвер/на д-р Йоткер/
  • 1 ванилия

Приготвяне:


Най -напред обелваме и нарязваме ябълките на полумесеци.Масълцето го позапържваме,за да замирише на хубаво и изсипваме в съда ,в който ще печем сладкиша.Отгоре редим пласт бисквити,следва пласт ябълки,поръсваме с канелата и орехите, и накрая изсипваме тестото.Него приготвяме така:разбиваме много добре яйцата със захарта с миксер.Добавяме ванилията и бакпулвера,а брашното много внимателно сипваме и бъркаме с лъжица или шпатулка.Ако Ви се вижда гъстичко тестото може да се добави 2-3с.л.топла вода.Печем при 180градуса за около 30-40 минути.Отгоре поръсваме с пудра захар по желание.



17 коментара:

  1. Ммм стана много вкусен , а и е лесен ;]]]

    ОтговорИзтриване
  2. Да така е.А и на последък нямам много време за по-сложни рецепти.

    ОтговорИзтриване
  3. Баба ми промени малко тази рецепта и се получи даже по-добър вариант (според мен де). Вместо ябълки - сини сливи и праскови. То сигурно може с всякакви плодове, но тази комбинация специално е много добра.

    А и един въпрос: когато ползвам 3-4 яйца и бакпулвер ми се налага да пека много време (към час) и накрая се получава изгоряла коричка отгоре. Това е на нормална фурна, не на такава с вентилатор.

    А горе споменатата ми баба прави тестото без бакпулвер и й се получава по-добре - няма недопечено, а тестото е влажно и меко...

    ОтговорИзтриване
  4. Идеята с прасковите и сините сливи ми се струва много добра.Не съм пробвала.
    Бакпулвера е 1ч.л. ,фурната не я пускам на вентилатор.Тестото е тип пандишпаново и не иска продължително печене.Незнам защо ти се получава така ,но пък може спокойно да ползваш опита на баба си.Поздрави:)

    ОтговорИзтриване
  5. И аз го правя без бакпулвер,само пандишпан.

    ОтговорИзтриване
  6. Вместо бакпулвер може да се сложи 1 ч. л. лимонтузо и 1ч.л. сода за хляб, защото в бакпулвера има много консерванти

    ОтговорИзтриване
  7. сладкиша е страхотен.Правя го от доста време,но трябва да се слага в предварително загряда фурна и тогава се изпича чудесно

    ОтговорИзтриване
  8. 52 годишна съм,случайно попаднах на тези хубави рецепти,и то от едно младо момиче,някои от рецептите вече използвах-супер са

    ОтговорИзтриване
  9. Трогната съм от милите думи.Истински ме зарадвахте.

    ОтговорИзтриване
  10. Аз бих сложила и орехчета над ябълките. Става още по-добре. Също и да ги наръся с малко канела (ама малко) :)

    ОтговорИзтриване
  11. Благодаря ти Гери за чудесната рецепта :)

    ОтговорИзтриване
  12. Страхотена рецепта.Аз го правих с какаови бискити и стана прекрасно :)

    ОтговорИзтриване
  13. Сладкиша е страхотен, но се прави с цяло пакетче часло- 125 гр и повече от 2 ябълки. По вкус добавя се канела.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен,благодаря!Не само канелата ами и орехите съм пропуснала.Поправката е вече факт.

    ОтговорИзтриване
  15. Страхотна публикация. Продължавай в същия дух!

    ОтговорИзтриване